Diyarbakır’da protokoller imzalandı: Dicle Üniversitesi yenilenebilir enerjiye geçiyor

Diyarbakır’ın Dicle Üniversitesi (DÜ) enerji ihtiyacının yüzde 55'ini kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile karşılayacağı protokole imza attı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende, üniversiteye ait 5 taşınmazın kiralanması ve taşınmaz üzerinde 12 bin 900 kilovat gücünde GES kurulması, işletilmesi ve idareye devredilmesi için protokol imzalandığı öğrenildi.

Törende konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Diyarbakır'ın hem sanayi hem de güneş enerjisi bakımından yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Dicle Üniversitesi'nin bu enerjiden yararlanmak için attığı adımın önemli olduğunu ifade eden Coşkun, üniversitenin enerjisinin büyük bölümünü güneşten sağlamasının ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını söyledi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise üniversiteye katkı sunacak projeleri titizlikle hayata geçirdiklerini belirtti.

‘Sürdürülebilir bir üniversite kampüsü için ilk adım’

Üniversite olarak yenilenebilir enerji ve enerji tasarrufu konusuna büyük önem verdiklerini dile getiren Karakoç, "Güneş enerji sistemi ile 20 milyon kilovatsaat gücünde elektrik üretilerek üniversitenin elektrik faturasında yüzde 55 civarında tasarruf sağlanacak. Bu proje sadece mali yönüyle değerlendirilmemeli. Üniversitemiz çevreci ve sürdürülebilir bir üniversite kampüsü olma yolunda önemli bir adım atmış olacak” şeklinde konuştu.

Gessan Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Saim Kağıtçı ise üretilecek enerji ile ülke ve bölge halkına, ekonomiye büyük katkı sağlanacağını belirtti.

Kağıtçı, üniversite kampüsünde yapılacak bu projenin öğrenciler için de büyük bir avantaj olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri