Belçika, Ukrayna'ya 30 F-16 uçağı verecek

Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib, Ukrayna'ya 2028 yılına kadar 30 F-16 göndereceklerini, ilk uçakların bu yıl teslim edilebileceğini açıkladı.

Belçika, Ukrayna'ya 30 F-16 uçağı verecek. Belçika, Ukrayna'ya 2028 yılına kadar 30 F-16 göndereceklerini, ilk uçakların bu yıl teslim edilebileceğini açıkladı.

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, "Belçika, 2028 yılına kadar 30 F-16 savaş uçağını Ukrayna'ya teslim etmeyi taahhüt ediyor. İlk uçaklar, bu yılın sonuna kadar gönderilebilir" açıklamasını yaptı.

GÜVENLİK ALANINDA 10 YILLIK ANLAŞMA

Bu arada Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Brüksel'de yaptıkları görüşmede güvenlik alanında işbirliğini öngören 10 yıl süreli bir anlaşma imzaladı.

Başbakan De Croo, anlaşmanın 2024 yılı içinde Belçika'dan Ukrayna'ya 977 milyon euro tutarında askeri yardım sunulmasını öngördüğünü söyledi.

De Croo, F-16'ların Ukrayna'da hava savunma aracı olarak kullanılması gerektiğini, Belçika'nın F-16'ları sadece Ukrayna hava sahasında kullanılmasına izin vereceğini belirtti.

Hollanda ve Danimarka Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı sağlamayı kabul eden ilk ülkelerdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri