Beyrut alev alev: İsrail saldırılarının ne zaman son bulacağını açıkladılar

İsrail ordusunun Lübnan’a başlattığı saldırılar üçüncü gününe girerken, aralarında çocuk ve kadınların olduğu ölü sayısının 569’a yükseldiği açıklandı. Yoğun hava saldırılarının ne zaman sona ereceğini ilişkin İsrail kaynakları açıklama yaptı.

AMİDA HABER - Lübnan Sağlık Bakanı Firas el Ebyad, İsrail’in başta Beyrut olmak üzere Lübnan’a Pazartesi sabahından itibaren başlattığı hava saldırılarında 50'si çocuk, 94'ü kadın olmak üzere en az 569 kişinin öldüğünü söyledi.

Saldırıların başlamasıyla birlikte İsrail ve Hizbullah arasında devam eden gerginlik nedeniyle birçok havayolu şirketi Beyrut'a uçuşlarını askıya aldı.

Lübnan’a en ağır hava bombardımanı

İsrail’in Gazze'deki savaşının arka planında yer alan ve sınırın her iki tarafındaki karşılıklı ateşin yaklaşık bir yıl önce başladığı Lübnan, şimdiye kadarki en ağır hava bombardımanına tanık oldu.

İsrail saldırıların ne zaman sona süreceğini açıkladı

İsrail, Lübnan'daki askeri operasyonlarının Hizbullah’ın saldırılarından dolayı yerlerini terk eden kuzey sınırındaki İsrail vatandaşları güvenli bir şekilde evlerine dönene kadar devam edeceğini duyurdu.

Hizbullah'a roket saldırılarını son verme şartı

İsrail kaynakları, hava saldırılarının sona ermesi için Hizbullah'ın roket atışlarını durdurması gerektiğini belirtiyor. Hizbullah ise İsrail'in Gazze'deki saldırısı sürdüğü müddetçe ateş etmeye devam edeceğini ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri