Gazze'de toplam ölü sayısı 17 bini aştı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, Gazze'deki hastanelere son 24 saatte 350 ölü ve 900 yaralının geldiğini duyurdu.

Gazze'de toplam ölü sayısı 17 bini aştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, Gazze'deki hastanelere son 24 saatte 350 ölü ve 900 yaralının geldiğini duyurdu.

Eşref El Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in  7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı sonucu 17 bin 177 kişinin hayatını kaybettiğini , 46 bin kişinin yaralandığını belirtti.

Ölenlerin yüzde 70'inin çocuk ve kadınlardan oluştuğuna işaret eden El Kudra, Gazze'deki hastanelere son 24 saatte 350 ölü ve 900 yaralının geldiğini kaydetti.

Saldırılarda ayrıca 290 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini , 102 ambulansın imha edildiğini aktaran El Kudra, İsrail'in   160 sağlık kuruluşunu hedef aldığını; bunun sonucunda 20 hastane ile 46 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını söyledi.

El Kudra, İsrail'in   kasıtlı olarak ambulansları ve sivil savunma ekiplerini hedef aldığını ve Gazze'nin kuzeyindeki sağlık hizmetlerinin hizmet dışı kalmasının yaralılar üzerinde ciddi ve yıkıcı sonuçlar doğuracağını vurguladı.

Baptist Hastanesi'nin artık sağlık hizmeti veremediğini söyleyen El Kudra, "Karşılaştığımız büyük zorlukların ışığında, Şifa Tıp Kompleksi'nin herhangi bir bölümünü, özellikle de acil olanları yeniden başlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Yurtdışında tedavi amacıyla Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah sınır kapısından ayrılan yaralıların sayısının "İsrail saldırısında yaralananların toplam sayısının yüzde 1'inden az" olduğunu aktaran El Kudra, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yaralıların tedavisi için sahra hastanelerinin sağlanması çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri