Irak Başbakanı IKBY'nin seçim başarısını kutladı ve yeni hükümet için mesaj verdi

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamento seçimlerinin ardından açıklamada bulundu.

AMİDA HABER - Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, yayınladığı mesajda, başarıli bir şekilde sonuçlanan oy verme işlemleri için Irak Kürdistan Bölgesi halkını, IKBY Başkanı, hükümeti, tüm siyasi tarafları ve bağımsız adayları tebrik etti.

Sudani, saat 07:00’da başlayan ve 18:00’da sona eren oy verme işleminin ardından yaptı açıklamada şunları söyledi:

“Irak'ın çeşitli bölgelerinde halkımızın demokratik tercihini sürdürmek, demokrasinin değerine saygıyı, iktidarın barışçıl bir şekilde devredilmesine ve anayasal yapının sağlamlaştırılmasına olan inancı teyit etmektedir.

Herkesin eşit haklara sahip olduğu, tüm topluluklara karşı ayrımcılığın olmadığı bir ülkede yaşamaya kararlı olan Iraklıların özgürlükleri, onurları ve bağımsızlıkları için gösterdikleri fedakarlıklar olmasaydı bu başarı mümkün olamazdı."

Sudani, ayrıca seçim sürecinin başarıyla sonuçlanmasından dolaya Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nu da tebrik ederek, “Yeni Kürdistan Bölgesi Hükümetinin kurulmasına yönelik gerekli şartların tamamlanacağını ümit ediyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri