İsrail ‘birazdan Beyrut'u vuracağız’ dedi: Saldırı başladı

İsrail ordusu Lübnan’ın güney banliyö bölgesindeki tüm sakinlere Beyrut’u birazdan vuracaklarına dair uyarı yayınladı. Uyarının hemen ardından Beyrut'taki Hizbullah hedeflerine saldırı başladı.

AMİDA HABER - İsrail ordusu gece saatlerinde, Lübnan'ın doğusundaki Beyrut ve Bekaa Vadisi'nde yaşayanlara geniş çaplı tahliye emri verdi. İsrail ordusu, bu yerlerden ve Hizbullah'a bağlı diğer finans kuruluşlarından en az 500 metre uzak durulması uyarısı yaptı.

Açıklamada, haritalarda belirtilen binalarda ve Beyrut’un Dahiye bölgesinde bulunan Burj el-Barajneh'deki bitişik binalarda yaşayanlara özel bir uyarıda bulunularak, bölgeden uzak durmaları istendi.

Saldırı başladı...

İsrail ordusunun bu uyarısından ardından, bölgeden saldırı haberleri gelmeye başladı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan videolarlarda Beyrut’ta şiddetli patlamaların olduğu bildirildi.

Akşam saatlerinde ise Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde, İsrail askerlerini, İsrail kuzeyinde de 2 askeri üssü hedef aldıklarını bildirmişti.

Öte yandan İsrail ordusu bugün Cebeliye'deki Hizbullah saldırısında 162'nci Tümen komutannın yardımcısı ve 52'nci Tabur komutanının yaralandığı iddia edildi. Bölgedeki kaynaklar, bu geceki saldırının bu olayın ardından gerçekleştirildiğini ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri