İsrail Lübnan'a saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Beyrut’un güneyinde Lübnan Hizbullahı’nın kalesi sayılan Dahiye bölgesinde birden fazla binayı etkileyen bir hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu meydana gelen patlama nedeniyle büyük dumanlar yükseldi.

AMİDA HABER - İsrail’in Beyrut’a düzenlediği saldırıda hedef aldığı ismin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr olduğu açıklandı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, saldırıda Hizbullah’ın Şura Meclisi’nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi’nin hedef alındığı bildirdi. Söz konusu saldırının insansız hava araçlarından (İHA) fırlatılan 3 füzeyle gerçekleştiği vurgulanan haberde, Beyrut’ta er-Rabih ismindeki bir binanın vurulduğu ve 2 katının yıkıldığına işaret edildi.

İsrail ordusu, saldırının Golan Tepeleri’ne yapılan saldırıya misilleme olduğunu ve bir Hizbullah komutanın hedef alındığını duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, 12 kişinin hayatını kaybettiği Mecdel Şems ve birçok İsraillinin ölümünden sorumlu olduğu öne sürülen bir Hizbullah komutanının hedef alındığı belirtildi. Açıklamada hedef alınan Hizbullah komutanın ismi, saldırının nasıl yapıldığı ve hedefine ulaşıp ulaşmadığına ilişkin detay verilmedi.

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, sosyal medya hesabından Hizbullah “kırmızı çizgiyi aştı” paylaşımını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri