Küresel ölçekte karbon fiyatlandırması düzenlemesi çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, G20 Liderler Zirvesi'nde yeni projelerin kabul edilmesini "tarihi" olarak nitelerken, küresel ölçekte karbon fiyatlandırması düzenlemesi çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği (

AB

) Komisyonu Başkanı Von der Leyen,

Hindistan'

ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulunarak, "Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru" ve "Trans Afrika Koridoru" olmak üzere 2 projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Von der Leyen, Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru'nu "tarihi bir olay" olarak nitelendirerek, bunun Hindistan ile Avrupa arasındaki ticareti yüzde 40 daha hızlı hale getireceğini kaydetti.

Koridorun demir yolu bağlantısıyla "daha hızlı, daha kısa yoldan, daha temiz" ticaret imkanı ve iş fırsatları oluşturacağını söyleyen von der Leyen, "Trans Afrika Koridoru" projesinin de aynı öneme sahip olduğunu bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da liderleri, "küresel karbon fiyatlandırması" fikrine katılmaya çağırarak, "İklim değişikliği insan yapımı. Yani bu, sorunla baş edebileceğimiz anlamına geliyor. Bunun için inovasyona, yeşil teknolojilere yatırımlara, yenilenebilir enerji kapasitesine ve enerji verimliliğine ihtiyacımız var." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri