Netanyahu: İsrail barış arıyor

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İsrail’in barış istediğini söyledi.

AMİDA HABER - İsrail Başbakanı Netanyahu kürsüye çıktığında Türkiye heyeti dahil birçok ülkenin temsilcileri BM Genel Kurul salonunu terk etti. İsrail delegasyonu ve misafir alanındaki İsrail destekçisi ziyaretçiler sık sık alkış ve tezahüratlarda bulundu.

Konuşmasında İsrailli lifer bu sene BM’ye gelmeyi düşünmediğini açıklarken Genel Kurula katılmasını “Ülkem geleceği için savaşıyor. Ama ülkeme karşı edilen iftiraları duyunca gelmeye karar verdim” dedi.

Konuşmasında İsrail’in barış arayışında olduğunu vurgulayan Netanyahu, “İsrail barış arıyor. İsrail barış yaptı ve yine yapacak” şeklinde konuştu.

'Kendimizi savunmak zorundayız'

Netanyahu, İsrail’in birçok düşmanı olduğunu söyleyerek, “Kendimizi savunmalıyız bu vahşilere karşı. Bu barbarlar bizi ilk çağa göndermek istiyor” dedi. Konuşmasında dini referanslara da yer veren İsrailli lider, Hz. Musa’dan örnekler verdi ve seçtikleri yolu dini referansa bağladı.

Bazı rehine yakınlarının salonda olduğunu belirten Netanyahu, “Durmayacağız, son rehineyi alana kadar” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri