Ronaldo’yu izlemeye giden hacı adayları serbest bırakıldı

Umre yapmak yerine Ronaldo’yu izlemeye giden daha sonra Suudi polisi tarafından gözaltına alınan iki Kürt iş insanı serbest bırakıldı.

AMİDA HABER - Ağustos ayı başında Irak Kürdistan Bölgesi’nden umre ziyaretine giden Sabah Muhammed Musa ile Salar Kerim Aziz adındaki iki Kürt iş insanı, hac kafilesinden ayrılıp maça gidince Suudi polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Rûdaw Medya Ağı’nda yer alan habere göre Suudi Arabistan hükümeti ile temaslara başlayan Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi, gözaltında bulunan Muhammed Musa ile Kerim Aziz’in serbest bırakılmasını istedi.

Ailelerine kavuştular

Dün akşam Suudi Arabistan emniyetindeki gerekli yasal prosedürleri tamamlanan Kürt iş insanları serbest bırakıldı ve bugün sabaha karşı Kürdistan Bölgesi'ne ulaştı.

Bir ay tutuklu kaldılar

Yaklaşık bir ay tutuklu kalan Sabah Muhammed Musa ile Salar Kerim Aziz, Erbil Uluslararası Havalimanında yakınları ve sevenleri tarafından karşılandı.

Ronaldo’yu izlemeye gitmişler

Geçtiğimiz ay umre görevini yerine getirmek için Mekke’ye giden daha sonra hac kafilesinden ayrılarak Ronaldo’yu izlemeye giden Kürt iş insanları polisler tarafından gözaltına alınmış ve bir ay tutuklu kalmışlardı. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri