Telegram’ın CEO’su 5 milyon euro karışlığında şartlı tahliye edildi

Fransa’da 24 Ağustos’tan bu yana gözaltında olan Telegram'ın kurucusu ve sahibi olan 39 yaşındaki Rus asıllı milyarder Pavel Durov, 5 milyon euroluk kefalet, haftada iki kez polise imza vermesi ve Fransa’yı terk etmemesi şartıyla serbest bırakıldı.

AMİDA HABER - Fransa’da 24 Ağustos’tan bu yana gözaltında olan dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve sahibi olan 39 yaşındaki Rus asıllı milyarder Pavel Durov, gözaltı süresinin dolmasının ardından başkent Paris’te hakim karşısına çıkarıldı. Telegram üzerinde yürütülen soruşturmanın bir parçası olarak suçlama yönetilen Durov, 5 milyon euroluk kefalet, haftada iki kez polise imza vermesi ve Fransa’yı terk etmemesi şartıyla serbest bırakıldı.

Durov’un resmi soruşturma altına alınması yargıçların soruşturmaya devam etmek için yeterli delil olduğunu düşündüklerini gösteriyor.

Soruşturmaya yakın kaynaklar, 8 Temmuz'da gizli olarak başlatılan soruşturma kapsamında Durov'un Telegram'daki aşırılık yanlısı ve suç teşkil eden içeriği engelleyememekle ilgili 12 suç şüphesiyle soruşturulduğunu bildirmişti. Durov'a yönelik iddialar arasında, Telegram’ın çocuklara yönelik cinsel istismar ve uyuşturucu kaçakçılığı için kullanıldığı, Telegram'ın yasalarca zorunlu kılındığı halde soruşturmalarda bilgi veya belge paylaşmayı reddettiği yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri