Milli Eğitim Bakanı Tekin: 2024 yılı Urfa'nın eğitim altyapısına yatırımlar konusunda altın dönemi olacak

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kentteki okul ihtiyacının, derslik ihtiyacının yatırım programına alarak gidereceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "2024 yılının Urfa'nın eğitim altyapısına yatırımlar konusunda altın dönemi olacak" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, ÇEAŞ Şanlıurfa Anadolu Lisesinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, eğitim öğretim açısından ihtiyaçları değerlendirdiklerini ifade ederek Şanlıurfa'yla ilgili yatırım programlarının özel revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun eleştirilmesi üzerine konuşan Bakan Tekin, Müdür Sultanoğlu'nun başarılı bir müdür olduğuna dikkat çekerek Müdür Sultanoğlu'nun arkasında olduklarını belirtti.

"2024 YILINDA YATIRIMLAR URFA'NIN EĞİTİM ALTYAPISI KONUSUNDA ALTIN ÇAĞI OLACAK"

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, "Biz bakanlık olarak bütün yaptığımız işleri sahayla iş birliği halinde yapıyoruz. Yatırım ve altyapıyla ilgili ihtiyaçları yerinde görerek, ilin yerel yöneticileri, mülki idare temsilcileriyle beraber ortak bir projeksiyonla çözmeye çalışıyoruz. Bakanlıkla ilgili işleri de bizim sınıflarda, okullarda yükümüzü çeker, mesai arkadaşlarımız, öğretmenlerimizle oturup tartışarak çözmeye çalışıyoruz Bugün de Şanlıurfa'dayız. Dolayısıyla bu iki gerekçeye uygun bir biçimde burada bazı görüşmelerimiz oldu.

Hem Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimizle beraber ildeki eğitim öğretim açısından ihtiyaçları değerlendirdik. Şanlıurfa genç nüfusu oranı yüksek olan nüfus artışı hızı Türkiye'deki diğer illere göre biraz farklılık arz eden bir ilimiz; dolayısıyla Şanlıurfa'yla ilgili yatırım programlarımızı, özel revize etmemiz gerekiyor.

Biz de inşallah hem 2023 yılı içerisindeki yatırımlarımızın gerçekleşme oranlarını arttırmak hem de 2024 planlamasını yaparken bu realiteye uygun hareket etmek için ve bu yatırımların rasyonel bir temele oturması için mevcut yatırımlarımızın durumlarını görmek kaydetmek için burada biraz önce bahsettiğim paydaşlarımızla, dostlarımızla sohbet ettik. Değerlendirmeler yaptık. Burada rahatlıkla şunu söyleyebilirim. 2024 yılında yatırımlar konusunda Urfa'nın eğitim altyapısı konusunda altın çağı olacak.

Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Burada ben özellikle hem mülki idare amirimizden valimizden hem de Büyükşehir Belediye Başkanımızdan özellikle bu yatırımları düzenli inşa edebileceğimiz imarı ve inşaata hazır hale getirilmiş araziler bizim için temin ederlerse işimiz kolay olur, daha hızlı hareket etmiş olabiliriz. İkinci yaptığımız şey de burada öğretmen arkadaşlarımız da benim en çok keyif aldığım sohbetler burada sohbet de yaptık. Özellikle yaz aylarında bakanlık dağıttığımız adımlar üzerinde istişarelerde bulunduk. Öğretmen arkadaşlarımızın sorularına cevap verdik bir iki hususu burada özellikle arkadaşlarımızın dile getirdiği bir iki husus da notumuzu aldık. Yeni dönemde de inşallah onlarla ilgili hazırlıklarımızı yapıp bir başka öğretmenler odasında, bir başka ilimizde inşallah tekrar buraya geleceğiz." dedi.

"ŞANLIURFA'DA ÇOK CİDDİ BİR DERSLİK İHTİYACI VAR"

Bir ile Milli Eğitim İl Müdürü atarken yönetici atarken önce ilin ihtiyaçlarını ortaya koyduklarını ifade eden Bakan Tekin, "Malum burada Sadece burada değil Türkiye'de yaklaşık 30 civarında ilde v arkadaşlarımızla bir görev değişimi yaşadık. Urfa'daki il milli eğitim müdürü arkadaşımızı da değiştirdik ve yerine yeni bir arkadaşı da…

Ben sadece şunu paylaşmak istiyorum kamuoyunda yapılan eleştirileri realiteden uzak bakanlıkla herhangi bir diyalog içerisine girilmeden yapılmış, tamamen siyasi polemik konusu açıklamalar olarak görüyorum. Bizler Milli Eğitim Bakanlığı olarak herhangi bir ile Milli Eğitim İl Müdürü atarken yönetici atarken önce ilin ihtiyaçlarını ortaya koyuyoruz. Biz şunu gördük. Şanlıurfa'da çok ciddi bir derslik ihtiyacı var. Dolayısıyla bu ihtiyacı giderebilecek şekilde yatırım, inşaat, ara arsa üretme ve bu süreci bakanlıkla koordineli bir biçimde yakından takip etmek konusunda en çok güvendiğimiz arkadaşlardan bir tanesinde Şanlıurfa'da İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve getirdik.

Bunun altını çizerek söylüyorum. Bu atamayı yaparken tamamen Şanlıurfa'nın ihtiyaçlarını düşündük Şanlıurfa'nın ihtiyacı şu anda derslik ihtiyacı had safhada. Dolayısıyla biraz önce sınıfta öğretmen arkadaşlarımız da söyledi. Dersliklerdeki öğrenci sayısı lokal olarak bazı okullarda çok yüksek. Bu problemin çözülmesi gerekiyor. Biz bu anlamda yeni burada görevlendirdiğimiz Asım Sultanoğlu kardeşimizle beraber biz de onun arkasında sonuna kadar durarak buradaki taleplerini realize etmek için azami çabayı göstererek Urfa'nın okul ihtiyacının, derslik ihtiyacını önümüzdeki yıl inşallah yatırım programının tamamını alarak gidermek istiyoruz. Bunu yapacağız." diye konuştu.

"MASUM İNSANLARIN HAKKINI HUKUKUNU KORUMAK DA BİZİM GÖREVİMİZDİR"

Milli Eğitim Müdürümü Sultanoğlu'nun başarılı bir müdür olacağı için Şanlıurfa'ya atadıklarını kaydeden Bakan Tekin, "Bu eleştiri yapan arkadaşlar, Milli Eğitim Müdürümüzü eleştiren arkadaşlara da şunu söyledim. Şunu da söylemek istiyorum. Türkiye bir hukuk devleti. Kimsenin zihninde ürettiği varsayımlardan hareketle biz insanları suçlu ilan edemeyiz Bahsi geçen arkadaşımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz daha önceki görevi esnasında talihsiz bir olay yaşadık. Biz o dönem müsteşardım.

Biz hemen anında bakanlık teftiş kurulunu harekete geçirdik Bakanlık Teftiş Kurulu olayla ilgili değerlendirmesini yaptı. olan yargıya intikal etti, yargı süreci var. Her iki sürecin neticesinde de İl Milli Eğitim Müdürümüzün süreçle ilgili herhangi bir kusurun tespit edilmediği dolayısıyla hukuken ve denetim süreci sonucunda suç tespit edilemeyen edilmeyen suçsuz olan kişiler bizim gözümüzde masumdur. Masum insanların hakkını hukukunu korumak da bizim görevimizdir.

Dolayısıyla biz başarılı bir il müdürümüz il müdürümüzün arkasındayız. İl müdürümüz buraya gönderirken de temel gerekçemiz bu konuda yani Şanlıurfa'nın ihtiyaçları konusunda Kesinlikle başarılı olacağına inandığımız bu konuları birebir birlikte takip edebileceğimiz bir arkadaşımız olduğu için gönderdik." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri