Yeni eğitim öğretim yılında hangi düzenlemeler var?

Yeni eğitim öğretim döneminde yapılan değişikliklerle ilgili İLKHA'ya konuşan ÖĞ-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Yunus Yeğin, yeni düzenlemelerin öğrenme açısından doğru bir adım olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde

Milli Eğitim Bakanı

Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek uygulamaları duyurmuştu.

Tekin, okullarda öğretmenlerin beyaz önlük giymesi, devamsızlık, sınıf tekrarı, velilerin randevusuz okula gelemeyeceği gibi uygulamaların hayata geçeceğini bildirmişti.

Öte yandan Bakan Tekin, devamlılık ve sınıf tekrarı konusunda da ısrarcı olduklarını söylemişti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ÖĞ-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Yunus Yeğin, yapılan düzenlemelerin köklü ve beklenen değişiklikler olduğunu ifade etti.

"ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE AİLELER OLARAK ÇOK KALABALIK BİR GRUBUZ"

Yeğin, "Bakanlığımız yaptığı açıklamaya göre yeni eğitim öğretim yılında bazı değişiklikler oldu. Bunlardan bazıları köklü denilebilecek değişiklikler, beklenen değişikliklerdir. Okullarımız dün açıldı.  Normal mevzuata göre 1 Eylülde okullarımız açıldı. Öğretmenlerimizin mesleki çalışma ve seminerlerimiz var. Öğretmen, öğrenci ve aileler olarak çok kalabalık bir grubuz. Yeni eğitim öğretim yılında hem öğretmen hem öğrenci toplum ve milletimize hayırlar getirmesine niyaz ederim. Huzur, güven sağlık, başarı herkesin beklentisini karşılayacak bir yıl olmasını diliyorum." dedi.

"DİSİPLİN UYGULAMALARINDA BAZI EKSİKLİKLER ZATEN VARDI"

Öğretmenlere ve öğrencilere sınırlandırma getirildiğini dile getiren Yeğin, "Öğretmenlerimiz disiplin uygulamalarında bazı eksiklikler zaten vardı. Bakanlıklar bazı eksiklikleri fark edip bu sene düzenledi. Mevzuata göre sınıf tekrarı olacak. Liseleri kapsayan bir şey ilkokul ve liseleri kapsamıyor. Bu okulda ki akademik başarıyı, sosyal ve genel başarıya katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili değerlendirmeyi yılsonunda göreceğiz. Diğer bir husus cep telefonlarıdır. Telefonlar istismar amaçlı kullanılabilir. Bu yüzden öğretmenlerimiz öğrencilerimize bunun sınırlaması da geldi. Öğrenciler telefonla içeri giremeyecekler. İletişim çağında tabi ki internet telefon kullanılacak ama herkesin faydasına olacak şekilde kullanılmasına yönelik bir sorun yoktur. Biz okulu örenme mekânı olarak nitelendirmişiz. Toplumun başka yerleri kamusal alan sokak vesayire de öğrenilen alanlar da vardır.  Formel anlamda planlı programlı bir şekilde öğrenilmenin gerçekleştiği veya gerçekleşme gerektiği her yerin okul da olduğu gibi öğrenme olur. Okulda öğrenilmesi olması için dikkatli olması için sınırlandırma gerektiği için bu doğru bir adımdır.  Öğrenciler için iyi gibi görünmese de öğretmen ve veli için iyidir." diye konuştu.

"YÜZ BİN ÜZERİ BİR ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR"

Kılık kıyafet hususunda da düzenlemelerin yapıldığını söyleyen Yeğin, "Şu anda mevzuatta önlükle zorunlu bir yükümlülük yoktur. Önlüğün şekli bir sorun olacağını sanmıyorum. Bunu yerine özlük hakkı, ortamların iyileşmesi, sınıf kalabalıkları azaltılması, okulun fiziksel şartları ve öğretmen açığının biran önce giderilmesi gibi daha temel ihtiyaçların giderilmesini düşünüyorum. Biz biliyoruz ki yüz bin üzeri bir öğretmen açığımız var. Ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılıp onun yerine milli eğitimi kadrolu norma tabii olan öğretmenlik uygulaması sürdürülmelidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri