Altın fiyatları rekor kırdı: Çeyrek, tam ve gram altın ne kadar oldu?

Altın fiyatları üst üste rekor kırarak tüm zamanların en yüksek rakamına koşuyor. Düğün sezonunun henüz bitmediği bir dönemde gelen bu yükseliş, evlenecek olanları kara kara düşündürmeye başladı.

AMİDA HABER - ABD Merkez Bankası FED'in faiz indirimi kararının ardından hem dış hem de iç piyasalarda hareketlenen altın bugün rekor bir yükselişle işleme başladı.

Altın, önceki seansta yüzde 1'den fazla yükseldikten sonra, zayıf ABD verilerinin daha yüksek faiz indirimleri için gerekçeleri güçlendirmesiyle rekor seviyeye yükseldi.

Gram, çeyrek ve tam altın fiyatları uçtu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Salı günkü Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısında, faiz kararını açıklamamış olması da iç piyasalarda altını ateşledi.

Kapalı Çarşı’da, gram altın bugün en yüksek seviye olan 3039 TL'yi gördü. Güncel fiyatlara göre altının gramı 3017 TL'den satılıyor. Çeyrek altın 4925 TL, yarım altın 9844 TL, tam altın ise 19 bin 625 TL'den işlem görüyor.

Altın fiyatlarındaki artışın nedeni

Altın fiyatları, tüm zamanların en yüksek seviyesini geride bırakarak ons ​​başına 2.665 doların üzerine çıkarak yüzde 0,3'e kadar yükseldi.

FED’in 50 baz faiz kararıyla birlikte, bu yıl Fed'in üç çeyrek puandan fazla gevşemesine yönelik ihtimaller de altın yatırımcıları altına yöneltti.

Standard Chartered Plc'de analist olan Zhong Liang Han, "Çin'in geniş teşvik paketinin ardından endüstriyel metallerde yaşanan ralli, gümüşteki yükselişin bir sonraki ayağının arkasındaki temel itici güçtü." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri