CHP, AK Parti ve MHP'den kalan borç miktarını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’den kazandıkları 100 belediyeden 30 milyon TL borç kaldığını açıkladı.

AMİDA HABER – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK borçlarını ödemediği için emekliye zam yapılamadığına yönelik açıklamaları üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Daireleri aracılığıyla belediyeleri icra vermesine tepki gösterdi.

'Emekli maaşı utancını gizlemek istiyorlar'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek CHP Genel Merkezi’nde yaptığı basın açıklamasında, iktidarın emekli maaşının utancını gizlemek istediğini iddia ederek, 31 Mart’ta AKP ve MHP’den kazandıkları 100 belediyenin, 9,8 milyar lirası vergi, 20 milyar lirası da SGK olmak üzere yaklaşık 30 milyar lira borcu olduğunu söyledi.

'Belediyeleri çok büyük borçlarla devraldık'

Zeybek şu ifadeleri kullandı: “İktidar 31 Mart 2024 yerel seçimlerini CHP’nin kazanmasının hazımsızlığıyla CHP’li belediyelerin elini kolunu bağlamak istiyor. 2024’te kazandığımız belediyeleri AKP ve MHP’den çok büyük borçlarla devraldık. Borcun yüzde 30’u bu 100 belediye nedeniyle AKP ve MHP’den devraldığımız borçtur. Kazandığımız tüm belediyeleri dikkate alırsak bu borcun yarısından fazlasının AKP ve MHP’nin eseri olduğunu görürüz. 31 Mart’ta kazandığımız en fazla kamu borcu olan ilk 10 ilçe; Keçiören, Sancaktepe, Alanya, Gaziosmanpaşa, Beykoz, Mamak, Eyüpsultan, Beyoğlu, Üsküdar ve Ortahisar’dır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri