Diyarbakır son pazarlıklar yapılıyor: Fiyatları gören kaçıyor!

Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası'nda yoğun bir hareketlilik başlarken, alıcı ve satıcılar arasında kıyasıya bir pazarlık yaşanıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaş kara kara düşünüyor.

AMİDA HABER- Kışın ahırda beslenen, yaz aylarında ise yüksek rakımlı yaylalarda otlatılan ve özenle bakılan kurbanlık hayvanlar, günün ilk ışıklarıyla Diyarbakır'da Canlı Hayvan Borsası'na getiriliyor. Yurdun batısına kurbanlık sevkiyatı sürerken, Diyarbakır'da pazara getirilen kurbanlıklar sıkı pazarlıkların ardından satılıyor.

Kurban fiyatları cep yakıyor

Ancak kurban fiyatlarının yüksek miktarda olması vatandaşı düşündürüyor. Kimi vatandaş fiyatlar yüksek olsa da kurban alırken, bazı vatandaşlar ise kurbanlık almadan evin yolunu tutuyor.

Sıkı denetimler gerçekleşen pazarlarda, Kurban Bayramı'na saatler kala hareketlilik arttı. Satışlar besicileri sevindirirken, alıcı ve satıcılar arasında son pazarlıklar yapılıyor.

'Kurban almaya geldik'

Kurbanlık koyun alan vatandaşlardan Sedat Gördük, “Yarın Kurban Bayramı nedeniyle tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz de kurbanımızı almaya geldik. Rabbim bizim de kurbanımızı kabul etsin” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri