Diyarbakır’ın ‘tescilli’ lezzeti cep yakıyor!

Diyarbakır'ın tescilli lezzetleri arasında bulunan burma kadayıfının kilosu 600 TL’ye kadar yükseldi. Fahiş fiyatlar nedeniyle vatandaşlar merdiven altı tatlıcılara yöneliyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla vatandaşları bayram alışverişi telaşı sardı. Tüm sektörlerde olduğu gibi tatlıcılarda da yoğun mesai harcanıyor.

Tatlıcılarda yoğun mesai

Tescilli kadayıfla adından söz ettiren Diyarbakır'da tatlıcılar, siparişleri yetiştirmek için 3 vardiya sistemiyle tepsi tepsi tatlı çıkartıyor. Ancak alışveriş listesinin ilk sırasında yer alan çikolata ve burma kadayıf fiyatları cep yakıyor.

Kadayıf fiyatları uçtu

Diyarbakır’a has fıstıklı burma kadayıfın kilogram fiyatı 600 TL’ye yükselirken, cevizli burma kadayıfın kilogramı ise 420 TL’den satılıyor. Kentin önemli tatlı markalarının satış mağazalarındaki fahiş fiyatlar nedeniyle maddi durumu düşük insanlar merdiven altı tatlıcılara yöneliyor.

Belediyeler denetimleri artırmalı

Bu ürünlerin daha az maliyetle merdiven altında üretilmesi ve içeriğinde kullanılan margarin yağı, glikoz maddeleri sağlığı olumsuz yönde tehdit ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri