Şimşek kayıt dışına kayıtsız kalmadı: Lüks tutkunlarını affetmedi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında lüks tüketim tutkunlarına radarına aldı. Şimşek, 15 bin gerçek kişi ve 1527 şirket için harekete geçildiğini duyurdu.

AMİDA HABER - Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında turizm bölgelerindeki lüks harcamaları yakından takip eden Gelir İdaresi, özel yat ve tekne satışlarını incelemeye aldı.

1.4 milyar liralık kayıt dışı hasılat

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi’nin yaptığı analizlerde 15 bin gerçek kişi ve 1527 şirketin özel tekne ve yat satışlarında beyan edilen satış bedeliyle gerçek satış fiyatı arasında büyük fark bulundu. Bu mükelleflerin para transferleri inceleme altına alınırken, ilk tespitlere göre 1,4 milyar liralık kayıt dışı hasılat tespit edildi. Bakan Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelenin devam edeceğini dile getirdi.

‘Peşine düşüyoruz’

Maliye Bakanlığı’nın açıklamasını sosyal medya hesabından değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kayıt dışılıkla mücadelede tüm verilerden faydalanarak denetimlerimizi yoğunlaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri