Telefon Faturalarına Bir Zam Daha Geliyor!

Son dakika haberi: Mobil faturalara yüksek oranda zamlar gelmesine rağmen bir zam daha geleceği açıklandı.

Telefon Faturalarına Bir Zam Daha Geliyor! Mobil faturalara yüksek oranda zamlar gelmesine rağmen bir zam daha geleceği açıklandı.

BTK'dan son dakika açıklaması geldi. Mobil faturalara düzenleme geliyor.

Geçen seneye göre telefon faturalarına fahiş oranda zamlar gelmişti. Yüzde 150'lere varan zamlar vatandaşların tepkilerini çekerken bu konuda bir son dakika açıklaması geldi.

Yüksek faturalar geçen sene BTK'ya şikayet edilmiş, kurum ise operatör şirketlerine tavan fiyat uygulaması getirmişti. Ancak bu uygulama da derde deva olmadı ve ciddi miktarda kar elde eden şirketler, bu sene de faturalara yüksek oranda zam yaptı.

Enflasyonun çok üzerinde yapılan zamlar ile ilgili gelen son dakika açıklamasında 1 Nisan tarihinde yeni bir uygulamanın hayata geçeceği ve BTK'nın açıklayacağı düzenleme ile yeni aazami ücret tarifesinin belli olacağı bildirildi. Bununla birlikte operatör şirketlerinin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

BTK, her sene Nisan ile Ekim aylarında açıklama yapıyor ve "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi"ni yayınlıyor. Yayınlanan tarife ile ücretlerde tavan rakam belirleniyor.

2023 yılında yurtiçi arama yapmak isteyen bir kişi dakikasına ortalama 2.45 TL, yurt dışı aramanın dakikasına ise dakikada ortalama 24.57 TL ödeme yapıyor. Tabi bu sınır. SMS yurt içi 1.75 TL oluırken, şimdi 1 Nisan'da bu üst sınır kaldırılacak.

FATURALARA YÜZDE 150 ORANINDA ZAM

1 Nisan tarihinde yapılacak güncelleme sonrası zaten faturalara yüzde 150 oranında zam yapan operatörlerin bir zam daha yapacağı bildirildi.

Fahiş zamlar BTK'ya şikayet edilebilir. Resmi sayfasından şikayet formunu doldurarak şikayetinizi iletebileceksiniz.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, geçen sene 400 liralık mobil haberleşme faturası gelen 4 kişilik aileye bu sene 1000 lira geldiğini söyleyerek tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Operatörler paket ve tarifelerine ortalama yüzde 150 zam yaptı. Bu rakamın daha da arttığı oluyor. Ayrıca operatörler pakette kullanılmayan internet ve dakikaların sonraki aya aktarılmasını ya da kullanılmayan kısmın para iadesini de yapmıyor. Örneğin operatör vatandaşa 20 gigabayt internet satıyor, ancak vatandaş ay sonunda 10 gigabayt tüketse dahi tümünün parasını alıyor. Yani vatandaş kullanmadığı bir hizmet için de para vermiş oluyor. Bu uygulamaya son verilmeli"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri