Ünlü ekonomist en çok para kazandıran yatırımı açıkladı

Piyasalardaki hareketlilik devam ederken, birçok yatırımcı da elindeki parayı nasıl değerlendireceğini araştırıyor. Ünlü ekonomist yıl sonunda en yüksek getiri yapacak yatırıım aracını açıkladı.

AMİDA HABER - Ekonomist Atilla Yeşilada, yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte yıl sonunda en yüksek getiri sağlayacak yatırım aracının ne olacağını tahmin etti.

Faizler arttı dolar durdu!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 50'ye çıkartmasıyla beraber mevduat faizleri de yüzde 55'e yükseldi ve Borsa İstanbul 10 bin seviyesini geçerek rekor kırdı. Faiz artışı, TL varlıklarına olan ilgiyi artırırken, dolar piyasasında durgunluğa neden oldu.

Dolardaki yatay seyir devam ederken, 33 TL’den tekrar 32,98 TL'ye geriledi. Borsa İstanbul ise 10 bin 800 seviyelerinden 10 bin seviyelerine kadar düştü, ancak yeniden toparlanarak 10 bin 891 seviyesine yükseldi.

Yıl sonunda önemli kazanç getirecek!

Ekonomist Atilla Yeşilada, borsanın yıl sonunda rekor kıracağını öngörerek şunları söyledi: "Borsa, bu gelişmeleri sindirmek için biraz zaman alabilir. Ancak bana sorarsanız, her düşüşte borsaya yatırım yapardım. Yıl sonuna doğru önemli bir kazanç elde edileceğine inanıyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri