Erdoğan: Anayasa hazırlıklarımızı yapıyoruz

Son dakika: Mecliste konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Anayasa devlet ve milleti buluşturan nitelikte olmalı. Tüm partileri mücadeleye omuz vermeye davet ediyorum” dedi.

AMİDA HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda konuşuyor.

'Kutuplaştırıcı değil, uzlaştırıcı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni anayasanın kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı, yasakçı değil özgürlükçü olması, farklılıklarda değil ortak noktalarda buluşturması sarsılmaz ilkemizdir." açıklamasını yaptı.

'Omuz vermeye davet ediyorum'

Erdoğan, "Tüm partileri, toplumun tüm kesimlerini, Türk demokrasisini yeni ve sivil bir anayasa ile taçlandırma mücadelemize omuz vermeye davet ediyorum." dedi.

Erdoğan'dan İsrail'e tepki

Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüşün devam edeceğini belirten Erdoğan, "Milletimiz bu düşüşü çarşıda, pazarda, alışveriş sepetinde, mutfağında daha fazla hissedecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, "İsrail, bir yandan Gazze’de soykırım, Lübnan’a terör saldırıları yaparken aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor. açıklamasını yaptı.

'Ne yaparsa yapsın, er yada geç durdurulacak'

Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri