İran Cumhurbaşkanı Reisi BM Genel Kurulu'nda konuştu

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD’nin New York şehrinde Birleşmiş Milletler  (BM) 78. Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı.

Son zamanlarda bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an'ı Kerim'e yapılan saldırıları hatırlatan

İran

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi,

Kur'an

-ı Kerim'in, insanı düşünmeye, maneviyata, adalete, ahlaka ve hakikate davet ettiğine dikkat çekti.

Reisi, "Kur'an'da İnsanın mutluluğunu sağlayan üç temel konu var; bunlar tevhit, adalet ve insan onurudur. Peki Kur'an'da kibirlilerin, güç ve mal sahiplerinin nefretini uyandıran ne yazılmış? Allah'ın sözlerini ilk kez mi yakıyorlar ve Melekut'un sesini sonsuza kadar keseceklerini mi sanıyorlar? Nemrud, Firavun ve Harun, Hazreti İbrahim, Hazreti Musa ve Hazreti İsa'yı yenebildi mi?" dedi.

Kur'an-ı Kerim'in yakılması, okullarda başörtüsünün yasaklanması veya ayrımcılık da dahil olmak üzere İslam karşıtlığı ve kültürel apartheid gibi davranışların, gelişmekte olan çağdaş insanlara yakışmadığını belirten Reisi, bu kültürel apartheidin, Müslüman toplumu ve özellikle de göçmenleri hedef aldığına dikkat çekti.

İlahi dinlere saygının sağlanması için Birleşmiş Milletler'de bir mekanizma oluşturulmasını teklif eden Reisi, günümüzde İslam dinine karşı savaşın yanı sıra aileye karşı da bir savaşa tanık olduklarını kaydetti.

İşgalci siyonist rejimin saldırılarına işaret eden Reisi, "Filistin'i Lübnan ve Suriye'nin bir kısmının siyonist rejim tarafından işgalinin devam etmesi ve Filistin halkının doğal haklarından mahrum bırakması, bu rejimin suç işlemeye devam etmesine yol açmıştır. Savaş, işgal, terör ve halkın haklarının ihlali temelleri üzerine kurulan apartheid ve ırkçı rejim, barışın ortağı olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesini "zorbalık" olarak niteleyen Reisi, "ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesi, anlaşmaya bağlılık ilkesinin ihlaliydi. Amerika'nın bu davranışı, iddiasının aksine, işbirliği yerine kanunsuzluğu ve zorbalığı ikame etmesidir." açıklamasını yaptı.

Reisi, "Dünyayı Amerikanlaştırma projesi başarısız oldu ve İran milleti, İslam devriminin yardımıyla Doğu ve Batı’daki zorba yönetimlerin yüzlerindeki maskenin kaldırılmasında en büyük aydınlatıcı rolü oynamanın gururunu yaşıyor." diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri