TMMOB Diyarbakır İKK: Dicle Barajı’nın doluluk oranı arttı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK), bölgede etkili olan yağışın ardından Dicle Barajı'na ilişkin açıklama yaptı. TMMOB Diyarbakır İKK’nin sanal medya hesabından yapılan...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK), bölgede etkili olan yağışın ardından Dicle Barajı'na ilişkin açıklama yaptı. TMMOB Diyarbakır İKK’nin sanal medya hesabından yapılan paylaşımda, Diyarbakır Valiliği ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğü’nün Twitter hesapları etiketlenerek “Dicle barajı yoğun yağışlardan dolayı doluluk oranı artmıştır şimdi. Kamuoyuna konu ile ilgili bilgi aktaracak mısınız? Ziraa barajların kontrollü su boşaltmaları bile tek başına bir sel ve taşkın gücündedir. Dicle nehri güzergahının bir bütünü için gerekli uyarılar yapılmış mıdır” diye sordu.

‘Kamu zararına neden olunmuştur’

Boşaltılan çadır kente dair ise Diyarbakır İKK’den yapılan azılı açıklamada u ifadeler yer aldı;

“Yetkililer, TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulumuz ve kentte bulunan diğer Sivil Toplum Örgütleri tarafından yapılan bütün uyarılar görmezden gelinmiş, insan hayatı tehlikeye atılmıştır. Tarafımızca basın yoluyla yapılan açıklamalar ve Valiliğe yazılan resmi yazışmalarla söz konusu yerin riskli olduğu belirtilmiş, daha güvenli alanların önerisi yapılmıştır. Buna rağmen yine bilimden ve teknikten uzak, ben yaparım olur minvalindeki kararlarla hata yapmakta ısrarcı olunmuştur. Uyarılarımızı yok saymakla birlikte, yetkililer ve arazi sahibi çıkıp manzara, konum ve yer güzellemesi yapmıştır. Yazılı uyarıların dikkate alınmaması sonucu insan hayatı riske atılmış ve kamu zararına neden olunmuştur. “İnsanları ölüme mahkum eden yanlış kararların karşısında durmaya devam edeceklerine dikkat çekilen açıklamada, “Bir kez daha belirtiyor ve uyarıyoruz bilimden, teknikten, liyakattan uzak yönetim anlayışını kabul etmiyor ve etmeyeceğiz” denildi.

Valiliğin çadır kent açıklaması

Silvan yolu üzerindeki çadır kentteki durum ile ilgili olarak Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Silvan yolu üzerindeki Çadır kentte barınan depremzede vatandaşlarımızın, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilitasyon Merkezine yerleştirilmeleri kararlaştırılmış olup, vatandaşlarımızın tahliyeleri valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımızca devam etmektedir. Hava şartlarının normalleşmesinin ardından vatandaşlarımızın tekrar çadır kente yerleşmeleri sağlanacaktır. Hâlihazırda, çadır kentimizde herhangi bir sel baskını veya taşkın riski bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın can güvenliği ve en iyi şekilde barınmalarını sağlamak üzere çalışmalarımız titizlikle devam edecektir.” denilmişti. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri