Uluslararası Adalet Divanı Ezidi Kürtlere karşı işlenen soykırımı görüştü

Uluslararası Adalet Divanı'nda, IŞİD’in Ezidi Kürtlere karşı işlediği soykırımın görüşüldüğü bir konferans düzenledi.

AMİDA HABER - Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Uluslararası Adalet Divanı’nda 2014 yılında IŞİD’in Ezidi Kürtlere karşı işlediği soykırım ile ilgili bir konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY)temsilcisi Dindar Zebari “Ezidi Kürtlerinin kaderini görüşmek için Lahey’deyiz, buradayız” dedi.

‘Ezidi toplumunun geleceğinin ele alacağız’

Rûdaw TV’ye konuşan IKBY Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dindar Zebari, IŞİD mağdurlarına adaletin sağlanması konusunda uluslararası toplumun desteğinin önemli olduğuna belirterek, “Çok önemli bir meselenin çözümünü tartışmak için Lahey'deki Barış Sarayı'ndayız: Ezidi toplumunun geleceği burada ilgili taraflarla ele alacağız” şeklinde konuştu.

Soykırımı tanıyan ülkeler

Konferansta soykırımın Ezidi Kürtler üzerindeki etkisinin azaltılmasının yanı sıra adaletin sağlanması ve destek sisteminin güçlendirilmesine yönelik stratejiler bulmaya odaklandığını ifade eden Zebari, Ezidi Soykırımını şu ana kadar başta Hollanda olmak üzere, Almanya, İngiltere, ABD, Kanada, Fransa, Belçika ve Ermenistan işlenen bu suçu soykırım olarak tanıdığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri