AK Parti ve MHP’den geri adım: DEM Parti’nin önergesi kabul edildi

DEM Parti Meclis Grubu’nun, kadınlara yönelik şiddetin araştırılması amacıyla dün Meclis’e verdiği araştırma önergesi Genel Kurul’da tartışılmasının ardından AK Parti ve MHP grupları tarafından reddedilmişti. Yeni gelişme yaşandı.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunduğu kadın cinayetlerinin araştırılması önergesi AK Parti ve MHP’nin geri adım atmasıyla kabul edildi.

Bugün Meclis’teki tüm partilerin yer aldığı Danışma Kurulu toplantısında, DEM Parti başta olmak üzere tüm muhalif partilerin temsilcileri, DEM Parti'nin önergesinin veya herkesin üzerinde uzlaşacağı aynı bağlamdaki önergenin kabul edilmesini istedi.

AK Parti ve MHP’den geri adım

AK Parti ile MHP de araştırma yapılmasını gerektiğini kabul ederek, geri adım attı. Bunun üzerine tüm partiler kadına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan önerge üzerinde uzlaştı.

TBMM’de yapılacak oylamada önergenin kabul edilmesiyle Araştırma Komisyonu kurulacak. Komisyonun ne kadar süre çalışacağı ve kaç üyeden ulaşacağı henüz belirlenmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri