AK Partili Çelik: Kürtçe yazıların silinmesi cinnet hali!

AK Parti’nin kurucularından Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, yollara yazılan Kürtçe yazıların silinmesi ile ilgili “Cinnet hali olarak değerlendiriyorum” dedi.

AMİDA HABER - Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, KRT’den Zübeyde Sarı’nın konuğu oldu. Diyarbakır, Mardin ve Batman’da belediyelerin yollara yazdığı Kürtçe uyarı yazılarının silinmesi ile ilgili konuşan Çelik, “Kürtçe yazıların silinmesini cinnet hali olarak değerlendiriyorum. Bu da MHP ortaklığının bir sonucudur” dedi.

'AK Parti Kürtleri itiyor'

Kendisi de Kürt olan Vanlı eski bakan AK Parti’nin Kürt meselesi ile ilgili icraatlarını eleştirerek şunları söyledi: Osmanlı Devleti dağıldı. Türklere ihanet etmeyen tek Müslüman kavim Kürtlerdir. İstiklal Savaşı’nda, Erzurum, Sivas Kongresi’nde beraber oldular. Şeyh Sait hadisesi bahane edildi, Takrir-i Sükun Kanunu çıkarıldı ve Kürtler yok sayıldı.

'Kürtler Müslüman ve dindar'

PKK’yı ayrı bir şey olarak değerlendiriyorum. Hayatım boyunca PKK’dan nefret ettim. Eğer bütün Kürtleri PKK perspektifinden görür ve öyle değerlendirirseniz, büyük hata yaparsınız. Kürtler Müslüman, dindar bir halktır. AK Parti’ye maksimum oranda oy vermiştir. Ama yaptığınız bu politika ve icraatlarla siz Kürtleri her gün biraz daha itiyorsunuz ve önemli bir kısmını da üzülerek söylüyorum PKK’nın kucağına itiyorsunuz.”

Ne olmuştu?

Diyarbakır, Mardin ve Batman’da DEM Partili belediyelerin yollara yaya güvenliği için yazdığı “Pêşî Peya”, “Hêdî” yazıları “standartlara uygun olmadığı” gerekçesiyle valilik talimatı ile silinmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri