Amedspor Morbarikat’tan kadın şiddetine karşı bildiri

Diyarbakır’da kadınlar dün gece de yürüyüş yaparak, hükümetin kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet ile ilgili acil önlemler almasını talep etmişti. Kadın şiddetine karşı bir bildiri de Amedspor taraftar grubu Barikat ve Mor Barikat’tan geldi.

AMİDA HABER - Kadınlara yönelik artan cinayet ve tacizlere karşı kadınlar Diyarbakır başta olmak üzere birçok şehirde yürüyüşler yaptı. Kadına yönelik şiddet olaylarında ceza infaz sisteminin yetersiz kaldığı sık sık dile getirilirken birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yarın Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda ikinci kez bir araya gelerek yapılacak kadın yürüyüşü öncesi bir bildiri de Amedspor taraftar grubu Barikat ve Mor Barikat’tan geldi. Bildiride şunlara yer verildi:

“Mücadelemize taş koyanlar vicdan muhasebesi yapıyor”

Yıllarca cinsiyetçilik karşıtı mücadelemize taş koyup, tribünlerde küfürü ve cinsiyetçiliği savunanlar; bugünlerde sosyal medyada kadın mücadelesinin bir parçası gibi vicdan muhasebesi yapıyorlar.

Eşine-kızına-arkadaşına-annesine müdahale eden, yaşam alanlarını kısıtlayan, "feodal erkek tip-l" bireyler; sosyal medyada slogan atmaktan hiç eksik kalmıyorlar.

Bırakın özeleştiri vermeyi, kendinizi henüz "cinsiyetçilik ve şiddet" konularında ikna etmiş değilsiniz. Evde başka, tribünde başka, sokakta-okulda başka sosyal medyada başka...

"Herkesi mücadelemizin safhalarına bekliyoruz"

Kadın mücadelesinin günü birlik veya dönemsel değil, yaşam boyu kendine ilke edinmek isteyen herkesi saflarımıza bekliyoruz.

Mor Barikat&Barikat sosyal medya hesapları; kadın yoldaşlarımızdan gelen şiddet, istismar ihbar/mesajları acil koduyla ele alır.

Biz; yaşamımızı ve özgürlüğümüzü, Kadın etrafında örgütlemişiz. Şiddet ve cinsiyetçilik konuları bu denli hayati önemle taşır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri