AYM ile İletişim Başkanlığı arasında kriz: Web sitesine ulaşılamıyor

Instagram’a bu sabah BTK tarafından getirilen erişim engeli kararının yankıları sürerken, basın duyurusu yayınlayan Anayasa Mahkemesi’nin web sitesine de erişim sağlanamadı. Erişim sorunu İletişim Başkanlığı’na yönelik kararın ardından geldi.

AMİDA HABER - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sabah saatlerinde sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirdi. BTK erişim engelinin neden getirildiğine ve engelin ne kadar süreceğine ilişkin bir bilgilendirme yapmazken, yapılan ilk açıklamada "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi.

Instagram’a erişim engelinin yankıları sürerken, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) web sitesine de erişilemedi. AYM’nin web sitesine neden erişilemediği bilinmezken, AYM’nin X hesabından yapılan ve daha sonra kaldırılan bir paylaşım dikkatlerden kaçmadı.

AYM’den engel sonrası basın duyurusu: Hemen silindi!

AYM bir süre önce X hesabından bir basın duyurusu yayınladı. AYM duyurusunda, “İletişim Başkanlığının Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkan Tanıyabilecek Kuralların İptali” ifadelerin kullanılarak kararın içeriği için AYM’nin web sitesi linkini verdi.

AYM’nin bu paylaşımı kısa süre içerisinde silinirken, web sitesine de erişim sağlanamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri