AYM’den ‘başıboş köpek’ kararı

Anayasa Mahkemesi CHP'nin sokakta yaşayan köpekleri 'uyutmanın' yolunu açan kanun teklifinin bazı maddelerinin iptal edilmesine yönelik başvuruyu incelemeye başladı. AYM davayı esastan görüşme kararı aldı.

AMİDA HABER - Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" 30 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

CHP'nin 15 Ağustos'ta yasanın 17 maddesinden 16’sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi (AYM) dava açmıştı.

AYM’den esastan inceleme kararı

AYM), sokak hayvanlarına ‘ötenaziyi’ de öngören düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi yaparak esastan görüşmeye karar verdi.

AYM Genel Kurulu, ''dava dosyasının esastan incelenmesine ve yürütmeyi durdurma talebinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasını'' kararlaştırdı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri