Bahçeli ‘Öcalan TBMM’de konuşsun’ demişti: Özel’den flaş yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’den flaş Öcalan açıklaması geldi.

AMİDA HABER - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Abdullah Öcalan’ın TBMM’deki DEM Parti grup toplantısına katılmasını önermişti. Bahçeli’nin flaş çıkışı siyasette büyük yankı uyandırırken, CHP lideri Özgür Özel’den konuya dair ilk kez açıklama geldi.

Özel, mensuplarınca düzenlenen ve 5 kişinin şehit olduğu Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’ye (TUSAŞ) bir ziyaret gerçekleştirdi. Özel, ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bahçeli’nin başlatmış olduğu normalleşme sürecine değinen CHP lideri, “Neden AK Parti’ye destek oluyorsunuz diye eleştirenler var. Bizim karşısında durmadığımız tek şey barış umududur, silahların bırakılması umududur.

‘Devlet teklif ediyorum’

Geçtiğimiz hafta grup toplantısında ‘Kürtlere devlet teklif ediyorum’ sözlerine açıklık getiren Özel, “Cümlemin sadece başı alınmış. Cümlenin devamında ‘Size devleti tam olarak benim gibi sahiplenmeyi teklif ediyorum’ dedim. Ben toprak teklif etmedim” dedi.

Öcalan’ın mecliste konuşması

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Öcalan mecliste DEM grubunda konuşsun’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Özel, “Buna meclis karar versin. Bahçeli kendine özgü bir şey söyledi. Bunun Bahçeli’ye sorulması lazım. Evet bu süreçteki tüm aktörler önemlidir. Öcalan bulunduğu yerden imkan verilir çağrısını yapar. Algı oyunlarına kimse alet olmasın, duruşumuz nettir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri