Bilim dünyası yasta: Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti

Siyaset bilimci, yazar Prof. Dr. Fuat Keyman 65 yaşında hayatını kaybetti.

AMİDA HABER- Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Kürt sorunu hakkında da akedemik çalışmaları olana siyaset bilimci Prof. Dr. Fuat Keyman 65 yaşında hayatını kaybetti.

Fuat Keyman aynı zamanda İstanbul Politikalar Merkezi'nin de yöneticisiydi. Uluslararası İlişkiler ve siyasetbilimi alanında Türkiye'nin önde gelen isimlerinden olan Keyman bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Keyman, demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi konularındaki uzmanlığıyla biliniyordu.

Fuat Keyman, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Prof. Dr. Fuat Keyman Kimdir?

Prof. Dr. Fuat Keyman, uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanında Türkiye’nin en saygın akademisyenlerinden biri olarak tanınıyordu. Keyman, yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 1991 yılında Carleton Üniversitesi’nden uluslararası ilişkiler ve karşılaştırmalı politika alanında doktorasını aldı.

Akademik kariyerine 1994 yılında Bilkent Üniversitesi’nde başlayan Keyman, 2002 yılına kadar burada siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde ders verdi. Ardından 2002-2010 yılları arasında Koç Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler bölümünde görev yaptı. Fuat Keyman, son olarak Sabancı Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevini yürütüyordu ve uluslararası ilişkiler alanında dersler veriyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri