Bu kez de meşhur pidecide domuz eti çıktı: Tüketiciler şokta!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ifşa ettiği taklit ve tağşiş ürün listesindeki firmalar konuşulmaya devam ediyor. En son meşhur pideciden domuz eti çıkması gündeme oturdu. Denetimlerde ortaya çıkan skandal olay sosyal medyada büyük tepki çekti.

AMİDA HABER - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından son günlerde gıda işletmelerine yapılan denetimlerin sonuçları ifşa ediliyor. Birçok ilde devam eden uygulamanın sonucunda, hemen hemen tüm illerde bazı işletmelerin usulsüz üretim yaptıkları ve vatandaşlara zararlı ve yasaklı ürünler yedirdikleri ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimler sonucu paylaştığı taklit ve tağşiş ürün listesindeki firmaları vatandaşlar araştırıyor.

Liste 498'e yükseldi

Dikkat çeken listede bazı firmalarda tek tırnaklı hayvan eti bazı firmalar da domuz eti tespit edildi. Yeni listede sağlık açısından risk taşıyan tam 66 firma bulunuyor. Toplam ürün sayısının ise 498’e yükseldiği belirtildi.

Pidecinin domuz etti şok etti

Firmaların ifşa edildiği listenin yankıları sürerken ünlü bir pide işletmecisinin de domuz eti kullandığı ortaya çıktı. Bahse konu pidecinin Türkiye’nin en çok turist çeken ve ziyaretçi alan yerlerinden Kuşadası’nda yer aldığı öğrenildi. Yerli yabancı herkesin gittiği ünlü pidecide domuz etinin tespit edilmesi vatandaşlara gıda güvenliğini sorgular hale getirdi.

Antep fıstığı yerine ay çekirdeği

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler kapsamında 5 testte Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde tavuk taşlığı tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu tür firmalara para cezası uygulandığını bildirirken, vatandaşlar cezaların caydırıcı olamadığını, halk sağlığını tehlikeye atan firmaların kapatılmasını talep ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri