CHP: İktidar söz verdi o madde 9'uncu yargı paketinden çıkarılacak

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre, iktidar kanadının 9. yargı paketinde tartışmalara neden olan 'etki ajanlığı' maddesinin yer almayacağı sözünü verdiğini söyledi.

AMİDA HABER - Parlamento muhabirleri ile kahvaltıda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Murat Emir, "Dokuzuncu yargı paketindeki etki ajanlığı maddesinin yer almayacağı sözü verildi" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ayrıca, "6284 Sayılı Yasa’nın en önemli maddelerinden biri olan “Zorlama hapsin” kaldırılacağı kaygısı vardı. O konunun pakette yer almayacağı sözü verildi" ifadelerini kullandı.

'Hukuk devletinde öngörülemez cezalar olamaz'

İktidarın gündemindeki Dokuzuncu Yargı Paketi’ndeki, “Etki ajanlığı” maddesinin çıkarılacağını söyleyen Emir, taslak metine yönelik kaygılarını şu ifadelerle dile getirdi:

“Bu taslağın MHP tarafından hazırlandığı yönünde de bilgiler var. Bu taslağın içinde kabul edemeyeceğimiz hükümler var, bunların başında da Etki Ajanlığı maddesi geliyordu. Etki Ajanlığı, sınırları belli olmayan bir madde olarak karşımıza çıkmıştı ve bunun savcılara bir maymuncuk olarak verildiği, savcıların kimi zaman istediklerinde kapıları onunla açabilecekleri, istediklerini yargılayabilecekleri bir alan yaratıyordu.

'Zorlama hapis maddesi olmayacak'

Hukuk devletinde böylesine öngörülemez ceza maddeleri olamaz. Ceza maddeleri kesin, açık, öngörülebilir ve sınırlarının belli olması gerekiyor. Türkiye’yi kaotik bir ortama sokmak için kullanılabileceği yönünde kaygılarımız vardı. Geldiğimiz noktada, dokuzuncu yargı paketinde bu maddenin yer almayacağı sözü verildi. 6284 Sayılı Yasa’nın en önemli maddelerinden biri olan, “Zorlama hapsin” kaldırılacağı kaygısı da vardı. O konunun da yer almayacağı sözü verildi."(Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri