CHP lideri Özgür Özel Roboskili aile ile bir araya geldi

CHP lider Özel, 10 Ekim katliamı, Çorlu tren kazası, Madımak katliamı, Roboski katliamı, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren ailelerin yakınlarıyla bir araya geldi.

AMİDA HABER - CHP Lideri Özgür Özel, partisinin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 10 Ekim katliamı, Çorlu tren kazası, Madımak katliamı, Roboski katliamı, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin ailelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kesimden mağdur ailelerle bir araya geldi.

Özel burada yaptığı konuşmada, “Annenin gözyaşının rengi yoktur. Annenin Kürt olması, Türk olması, annenin Alevi olması, Sünni olması, doğudan, batıdan olması, kültürünün başka olması hiçbir şeyi değiştirmez. Bir annenin gözünde yaş varsa, o yaş hepimizin içine akan bir yaştır. Annenin kimliğinden, evladın kimliğinden, suçun ve suçlunun kimliğinden, failin kimliğinden bağımsız, o akan yaş annenin gözünün yaşı, hepimizin yüreğini dağlayan birer damla olarak içimize akmaktadır” dedi.

‘Emine Şenyaşar’ı dinlemeyen, görmeyen…’

Konuşmasında mecliste Adalet Nöbetini sürüden Emine Şenyaşar’a da değinen Özel, "Partimiz ve Cumhuriyet, 101 yıl boyunca çok badireler atlattı. Ancak özellikle son yıllar, Cumhuriyetimizin sosyal bir hukuk devleti olma niteliğinde derin aşınmalar yaşandı. Hukuk devleti olmamasından, bugün hukukun çiğnenip milletin seçtiği milletvekilini Meclis’in tavrına rağmen hapiste tutmayı da, bir tren kazasında hayatını kaybedenlerin hakkını ararken gerçek yetkililerin yargılanmamasını da, Soma’daki 301 madencimizi neredeyse suçlu bulup suçluları kişi başı 5’er gün yatırıp tahliye edenleri de, bugün önce Adalet Bakanlığı’nın önünde sonra TBMM’de evladı için adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ı dinlemeyen, görmeyen, onun feryadını duymayan anlayış da, hem hukuk sisteminin hem de devleti yönetirken adaletten sapmanın somut belgeleri ve somut kanıtları" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri