DEM Parti’den Diyarbakırlı Rojin açıklaması

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan cenazesi 18 gün sonra cenazesi bulunan Rojin Kabaiş için açıklama yaptı.

AMİDA HABER - Van’da kaybolan Diyarbakırlı üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 18'inci gününde sürerken acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayıp Rojin Kabaiş’in cansız bedeninin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da Diyarbakırlı Rojin Kabaiş için sosyal medya hesabı X üzerinden açıklama yaptı. Bakırhan açıklamasında,

“18 günden sonra bulunan Rojin Kabaiş’i kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kendisine rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Hemen her gün bir kadın arkadaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Rojin’in katillerini bulma mücadelemizi sürdüreceğiz.

Katillerin yaşamlarımızı çaldığı bu karanlık düzen böyle gitmez. TBMM’yi acil bir şekilde göreve çağırıyoruz. Kadın katliamlarına ve suç düzenine çözüm bulamayan Meclis kendi varlığını inkar eder” ifadelerini kullandı.

Cenaze Adli Tıp Kurumu'na götürüldü

27 Eylül 2024 tarihinden bu yana aranan Rojin Kabaiş'in cenazesi, ekiplerce olay yerinde yapılan incelemelerin ardından bu akşam cenaze aracıyla Van Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Van Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsi işlemlerinden sonra ölüm nedeni ortaya çıkacak olan Rojin’in cenazesinin Diyarbakır’a getirilerek toprağa verileceği öğrenildi.

&

;

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri