Demirtaş’tan ‘yeni süreç’ açıklaması: Somut adımlara ihtiyaç var!

Siyasetteki ‘normalleşme’ ve Bahçeli'nin DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan "yeni çözüm süreci mi başlıyor? tartışmaları sürerken DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti.

AMİDA HABER - DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, tutuklu bulunduğu Edirne'deki cezaevinde ziyaret etti.

Hatimoğulları ve Bakırhan'ın Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirdikleri ziyaret, yaklaşık 4 saat sürdü. Taraflardan görüşmeye dair herhangi bir açıklama yapılmazken DEM Genel Merkezi bugün yapılan görüşmeye dair açıklama yaptı.

DEM Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada,

Yaşanan güncel gelişmelere ilişkin görüş alışverişi yapıldı

“Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’yı cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretlerde Türkiye ve bölgede yaşanan güncel gelişmeler ile son dönemde yaşanan tartışmalara dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Eş Genel Başkanlarımız ziyaret sonrası paylaştıkları bilgide, ziyaret ettikleri arkadaşları son derece güçlü ve moralli bulduklarını aktararak, “Bütün halklarımıza selam ve sevgilerini ilettiler.

Yeni bir sürecin başlaması için somut adımlara ihtiyaç var

“Tutsak yoldaşlarımızı çok iyi gördük. Cezaevindeki arkadaşlarımız, partimizin izlediği politikayı olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söylediler. Onurlu bir barış için hem kendilerinin hem de diğer siyasi mahpusların her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını teyit ettiler. Sürece ilişkin henüz atılan bir adım olmadığını, bu konuda somut adımlar atılmasına ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Özellikle de bu sürecin başlamasının en önemli ve öncelikli yolunun İmralı tecridinin kaldırılması olduğunu ifade ettiler. Bu nedenle tecridin önemli bir gündem olarak ele alınması gerektiğini söylediler. Onurlu bir barış için katkı verebilecek bütün herkese de katkı sunma çağrısında bulundular.

Ödedikleri bedellerin barışa katkı sunmasını temenni ediyorlar’

Hatimoğulları ve Bakırhan, demokratikleşme ve barışı hapishanelerde konuşuyor olmanın ciddi bir sorun olduğuna işaret ederek, “Her şeye rağmen yoldaşlarımız, ödedikleri bedellerin barışa katkı sunmasını temenni ediyor. Bizler de arkadaşlarımıza bu değerli görüşleri için çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte siyasi tutsak arkadaşlarımızın dışarıda katkı sunacak bir pozisyonda olmalarını hem önemsiyoruz hem de bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ziyarette Eş Genel Başkanlar, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile de görüştü.

Hatimoğulları ve Bakırhan, dün de Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etmişti. Yaklaşık 2 saat süren ziyarette Hatimoğulları ve Bakırhan, eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile de görüşmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri