Deprem uzmanı Görür uyardı: Eli kulağında

Deprem uzmanı Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan bölgesinde büyük bir depremin ‘eli kulağında’ olduğu konusunda uyarılarda bulunarak 7.4 büyüklüğünde olabileceğini ve yıkıcı etkiler yaratabileceğini belirtti.

AMİDA HABER - Deprem uzmanı ve yer bilimci olarak bilinen Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan bölgesinde büyük bir depremin ‘eli kulağında’ olduğunu söyledi. Görür, bu bölgedeki depremin en az 7.4 büyüklüğünde olabileceğini ve yıkıcı etkiler yaratabileceğini paylaştı.

Kanal Fırat programına konuk olan Görür, özellikle Erzincan ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasındaki Yedisu Fayı'nın aktif hale gelebileceğini ve bunun ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Ayrıca programdaki konuşmasında Görür, Bingöl-Göynük arasında da 7 büyüklüğünde bir depremin olma ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizdi.

Görür, bölgedeki yetkililere ve halka gerekli önlemleri almaları konusunda çağrıda bulunarak, bu tür büyük depremlerin beklenmesi gerektiğini ve hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri