Devam eden yangınlara ilişkin 3 gözaltı daha

Bakan Yerlikaya, Muğla'nın Yatağan, Ula ve Datça ilçelerinde orman yangınlarına neden oldukları gerekçesiyle 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

AMİDA HABER - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, yangınlarla ilgili 3 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Yerlikaya, daha önce de İzmir'deki orman yangınlarına ilişkin 7 kişinin gözaltına alındığını, Bolu'nun Göynük ilçesindeki orman yangınına neden oldukları gerekçesiyle de 2 kişinin tutuklandığını açıklamıştı.

Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Muğla ilimiz Yatağan, Ula ve Datça ilçelerimizdeki orman yangınlarına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen; Yatağan’da 2 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Yatağan Yava Mahallesinde çıkan yangına ilk belirlemelere göre arıcıların neden olduğu tespit edilmiştir.

Datça’da ise Batır Kızılbük mevkiinde çıkan orman yangınına sebebiyet verdiği değerlendirilen 1 şüpheli yakalanmıştır. Ormanlarımız milli servetimizdir. Geleceğimiz olan evlatlarımıza bırakacağımız en değerli mirastır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri