DİERG’ten MEB’e mülakat önerisi!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen atamasında mülakat adı altında yapılan sözlü ve yazılı sınava karşı olduklarını duyuran Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi, “Adayın akademik performansı ve KPSS puanı esas alınmalıdır. Özellikle mülakata sözlü ve yazılı sınav içeriği kazandırılması ölçme ve değerlendirme sonuçlarında tartışmalara, endişelere neden olacaktır. DİERG, mülakatta MEB ve Eğitim Fakülteleri işbirliğini önermektedir. Branşa göre öğretim üyeleri ve başöğretmenlerden oluşacak

Abulsemet Karaş

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen atamasında mülakat adı altında yapılan sözlü ve yazılı sınava tepki gösterdi.  Konuyla ilgili DİERG’ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sözleşmeli öğretmen atamasında mülakatı 45 dakikaya çıkarmayı planlamaktadır. Bakanlığın geçmişte yaptığı mülakat adı altındaki görüşmelerde yaşanan ayrımcılık ve dışlayıcılık birçok eleştiriye ve tedirginliğe neden olmuştu.

‘Akademik performansı ve KPSS puanı esas alınmalı’

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), öğretmen alımlarında mülakatı desteklemektedir ancak mülakat adı altında sözlü ve yazılı sınav yapılmasına ya da mülakatın adayı elemenin bir olanağı olarak kullanılmasına karşı çıkmaktadır. Adayın akademik performansı ve KPSS puanı esas alınmalıdır. Özellikle mülakata sözlü ve yazılı sınav içeriği kazandırılması ölçme ve değerlendirme sonuçlarında tartışmalara, endişelere neden olacaktır.

MEB ve Eğitim Fakülteleri işbirliği önerisi

DİERG, mülakatta MEB ve Eğitim Fakülteleri işbirliğini önermektedir. Branşa göre öğretim üyeleri ve başöğretmenlerden oluşacak kurullar belirli illerde mülakatı yapabilir. Adayın KPSS puanı yanında staj dönemi performansı da değerlendirmeye dahil edilebilir. Daha sonraki yıllarda yapılacak öğretmen alımlarında lisans ortalaması da değerlendirmeye dahil edilebilir. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen alımlarında şeffaf, adayın onurunu koruyan, ‘çalışan kazanır’ ilkesini sürdüren, adayın akademik geçmişini dikkate alan, her bir adayın sonucu kabulleneceği ölçme ve değerlendirme standardını sağlamış bir sistem kurmalıdır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri