Diyarbakır DSİ: Dicle’de debi düşmedi, dere talebimiz yok!

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Dicle Nehri’nin dere statüsüne alındığı iddiaları ile ilgili DSİ 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

AMİDA HABER- CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2 gün önce Meclis’e verdiği soru önergesinde Dicle Nehri’nde debi düştüğü gerekçesiyle DSİ 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nün bakanlığa başvurarak, nehrin dere statüsüne alınmasını istediğini belirtmişti.

Konuyla ilgili Amida Haber’in talebi üzerine kurumdan resmi açıklama geldi.

'Değişiklik talebi yok'

DSİ 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kurumumuzca Dicle Nehri ile ilgili olarak Kıyı Kanununda belirtilen statüde bir değişikliğe gidilmemiş olup dere statüsüne alınması hususunda herhangi bir değişiklik talebi bulunmamaktadır. Ayrıca Dicle Nehri ile ilgili diğer gündem başlıklarına istinaden; Dicle Nehrinde yapılan gerekli ölçümler sonucu herhangi bir debi düşüklüğü saptanmamış olup doğal güzelliklerinin ve ekolojik zenginliklerinin korunması için gerekli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalara örnek olarak Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Dünya Miras Alanı içerisinde yer alan ve UNESCO Dünya miras alanı kapsamında bulunan Dicle Nehri için kurumumuzca Kültür Mirası Etki Değerlendirmesi (KMED) raporu hazırlanmış ve ilgili kurumlara iletilmiştir.

Son olarak da Dicle Nehrinde olası taşkınlar ile ilgili yapılan başvurular kurumumuz görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde değerlendirilmektedir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri