Diyarbakır Valiliği’nden DEM’li belediyeye çifte veto

Diyarbakır Valiliği, Bağlar Belediyesi’nin nüfus yoğunluğu nedeniyle Bağcılar Mahallesi’nin dörde bölünmesi kararını, “Kamu Tasarruf Tedbirleri” gerekçesiyle reddetti.

AMİDA HABER- Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi, 8 Ağustos’ta gerçekleştirdiği meclis toplantısında 151 bin 459 nüfusu bulunan Bağcılar Mahallesi’ni 4 ayrı mahalleye bölme kararı aldı. Belediye, bu şekilde nüfusu 8 ilden fazla olan mahalleye daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyordu. Söz konusu karar, Diyarbakır Valiliği tarafından kabul görmedi.

Valilik veto etti

Bağlar Kaymakamlığı, mahallede etkin hizmet verildiğini ve Kamu Tasarruf Tedbirlerini gerekçe göstererek, yeni mahallelerin kurulmasının kamuya etkinliği ve verimliliği olmayan bir yük getireceğini ileri sürdü. Kaymakamlık bölünecek mahallelerin krokilerinin olmadığı, teknik ve alt yapı gereklerine göre detaylı incelenme yapılmadığı öne sürdü. Valilik, Kaymakamlığın görüşünü esas alarak, Bağlar Belediye Meclisi’nin 8 Ağustos’ta aldığı karara, “ (…) yeni mahalle kurulması Valiliğimizce de olumsuz olarak değerlendirilmiş olup; konu ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadan ilgide kayıtlı yazınız ilişikte iade edilmiştir” cevabını gönderdi.

Newroz, Amida isimleri verilecekti

Bağlar Belediye Meclisi tarafından alınan kararda, 4’e bölünecek mahallelere 21 Mart 2017’deki Amed Newroz’unda polis kurşunuyla katledilen Kemal Kurkut, Amida ve Azadî isimleri verilecekti.

Ersin Tatar Parkını da veto etti

Valilik, AK Parti Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu döneminde yapılan Ersin Tatar Parkı’ndaki isim değişikliği kararını da reddetti. DEM Partili belediye Ersin Tatar Parkı’nın ismini Yaşam Parkı olarak değiştirmek istemişti. Valiliğin kararına karşı belediyenin yapacağı değerlendirmenin ardından, yol haritasını belirleyeceği öğrenildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri