Diyarbakır’da yarın da kadın yürüyüşü var!

Son dönemlerde kadınlara yönelik artan cinayet ve tacizlere karşı kadınlar Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda bir araya gelerek, protesto yürüyüşü yapacak.

AMİDA HABER – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Genç Feministler Federasyonu kadın cinayetlerine karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirecek. Yürüyüş yarın saat 16.00’da Dağkapı Meydanı’nda başlayacak. Her üç kadın kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, kadınlara yürüyüşe katılma çağrısı yapıldı.

'Acil önlemler alınsın'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, sosyal medya hesabından “Katillere, tacizcilere, cezasızlığa karşı buluşuyoruz. Tüm kadınları bekliyoruz” paylaşımı yaptı. Diyarbakır’da kadınlar dün gece de yürüyüş yaparak, hükümetin kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet ile ilgili acil önlemler almasını talep etmişti.

Yürüyüşe DEM Partili vekiller ve Belediye başkanları katıldı

Dün yapılan yürüyüşe aralarında DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Saliha Aydeniz ile bazı belediye eş başkanları katılmıştı.

5 yaşındaki çocuğunun yanında öldürmüştü

En son Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde uzman çavuş Muhammet Recai Işık eşi Bedriye Işık’ı 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde silahla vurarak öldürmüştü. Işık, daha sonra aynı silahla intihar etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri