Diyarbakır'dan Almanya'ya giden depremzedeler dönmedi!

Almanya’ya giden ve aralarında Diyarbakır'dan da yüzlerce depremzedenin bulunduğu 10 bin depremzedenin vizeleri bittiği halde Türkiye’ye dönmediği öğrenildi.

AMİDA HABER - Almanya hükümeti Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra depremzedelere vize kolaylığı sağladı. Fakat Almanya'nın "üç aylık kolay vize" ile aldığı 10 bin depremzede, vizeleri bittiği halde dönmedi.

Kolay vize uygulaması ile gittiler

Almanya, yakınları Almanya’da yaşayan depremzedeler için üç aylık hızlı ve kolay vize uygulaması başlattı. Fakat Almanya’ya giden 10 bin depremzede vizeleri bittiği halde Türkiye’ye dönmedi.

İltica başvurusu yaptılar

Diyarbakırlı depremzedelerin de aralarında bulunduğu 10 bin depremzedenin Almaya'da iltica başvurusu yaptığı öğrenildi. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, deprem vizesi ile yakınlarının yanına gelenlerin, farklı nedenlerle iltica taleplerinde bulunduğu öğrenildi. Berliner Morgenpost Gazetesi, iltica başvurularının yapıldığını yazarken, yakınlarının yanında bulunan bu kişilerin farklı yöntemlerle kaldığı bilgileri geliyor.

Reddedildi, mahkemeye gittiler

Bazı depremzedelerin de iltica süreçleri devam ederken iş bulup çalıştığı belirtildi. Öte yandan üç aylık vizeleri çoktan biten bu kişilerin iltica taleplerinin, "Türkiye, savaş bölgesi değil. NATO ortağı, AB adayı ve güvenli ülke" denilerek reddedildiği, ancak başvuru sahiplerinin mahkemeye gittiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri