Diyarbakırlı kayıp Rojin'in babası konuştu: Köy didik didik aranacak

17 gündür haber alınamayan Diyarbakırlı üniversite öğrencisi Rojin olayında yeni gelişme yaşandı. Baba Kabaiş, Bardakçı Köyü’nde arama çalışmalarının genişletildiğini söyledi.

AMİDA HABER - 25 Eylül’de Diyarbakır’dan Van’a giden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’ten (21) 17 gündür haber alınamıyor.

Daha önce sahilde cep telefonu ile kulaklığı bulunan Kabaiş'i arama çalışmaları Van Valiliğinin koordinatörlüğünde hem göl hem de kıyı bölgelerinde aralıksız sürüyor.

‘Eşarbın sonradan oraya bırakılma ihtimali yüksek’

3 gün önce yapılan arama çalışmalarında Van Gölü sahilinde Rojin Kabaiş’e ait olduğu belirlenen bir baş örtüsü bulunmuştu.

Amida Haber’e konuşan Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, kızının eşarbının ekiplerce defalarca arama çalışmalarının yapıldığı sahil bölgesinde buluğunu söyledi.

Baba Kabaiş: “Eşarp sahilden 2,5 metre uzaklıkta bir yerde bulundu, polis ekipleri bana eşarbın kuru olduğunu söyledi. Eğer gölden sürüklenmiş olsaydı, hemen sahilim dibinde olurdu. Eşarbın sonradan oraya bırakılma ihtimali yüksek” dedi.

Beyaz araç iddiaları

Kabaiş, Rojin’in kayıp olduğu gece ve saatte Bardakçı köyünden geçtiği iddia edilen beyaz bir otomobile ilişkin ise, “Emniyettin Mobeselerden yaptığı araştırmalarda Rojin’in kaybolduğu gece o bölgeye yabancı, şüpheli bir aracın geçmediği söylendi” diye konuştu.

Aramalar genişletiliyor

Rojin’in kaybolmasına ilişkin arama çalışmaların yoğunlaştığı bir diğer yer ise Rojin’in kaybolduğu yere en yakın Bardakçı köyünde sürdürülüyor. Daha önce köy içerisinde yapılan arama çalışmaları ailenin talepleri üzerine genişletiliyor.

Kabaiş, “Emniyet müdürlüğü bu sabah itibarı ile Bardakçı köyündeki bütün evlerin, ahırların, bodrumların içlerinin didik didik aranılacağını söyledi. Tek umudumuz kızımın sağ salim bir şekilde bulunması” bilgisini verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri