Diyarbakır’lı vekilden Instagram kararına AYM'li tepki: Devlet uymuyorsa kim ne yapacak?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, META şirketine bağlı sosyal medya platformu Instagram’ın Türkiye’de erişime kapatılmasına Anayasa Mahkemesi kararını örnek vererek tepki gösterdi.

AMİDA HABER - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin 2014 yılında verdiği kararı hatırlattı.

‘İnstagram’ın kapatılması Anayasaya Aykırıdır’

Tanrıkulu, 2014 tarihli AYM kararını hatırlatarak yaptığı paylaşımda, “Anayasa Mahkemesi; benim de başvurucularından olduğum, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) yetkilerinin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle düzenlenmesine ilişkin CBK kararnamesini 2014 yılında iptal etti.

Dolayısıyla bugün İnstagram'ın tamamen kapatılması açıkça Anayasaya aykırıdır. “ dedi.

‘Devlet kurumları uymuyorsa kim ne yapacak?’

CHP’li vekil, “Devletin kurumları; bu kurumların hukuka uygun davranmasını denetleyen Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlara rağmen Anayasaya uymuyorsa, kim neye uyacak?” ifadesini kullandı.

BTK erişim engelinin neden getirildiğine ve engelin ne kadar süreceğine ilişkin bir bilgilendirme yapmazken, yapılan ilk açıklamada "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" açıklaması yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri