İletişim Başkanlığı'ndan kayıp çocuk açıklaması: İddialara cevap verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye’de yılda 10 binden fazla çocuk kayboluyor iddialarına cevap verdi.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'de resmi rakamlara göre yılda 10 binden fazla çocuk kayboluyor" iddiasının doğru olmadığı bildirdi.

DMM, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan kayıp çocuk istatistiklerine ilişkin yaptığı açıklamada, "İddia edilenin aksine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) veya başka bir devlet kurumu tarafından, 'kayıp çocuk sayısı' ile ilgili şu ana kadar herhangi bir istatistik yayınlanmamıştır.” denildi.

Açıklamada, “TÜİK'in açıkladığı veriler, güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk istatistikleri kapsamında, hakkında kayıp müracaatı yapılıp daha sonra bulunan çocukların istatistiksel verilerini içermektedir. Dolayısıyla her yıl 10 binlerce çocuğun kaybolduğu ve bulunamadığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

DMM, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 15. gününde devam ederken, TÜİK’in açıklanmayan kayıp çocuk istatistikleri tartışma konusu oldu.

TÜİK’in 8 yıldır kayıp çocuklara ilişkin istatistikleri paylaşmadığının iddia edildiği haberler gündeme düştü. İddialara göre yılda 10 binlerce çocuk Türkiye'de kayboluyor.

İddialara göre, TÜİK en son 2 Ağustos 2023 tarihli "Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri" adlı raporda kayıp çocuklara yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri