Instagram'a erişim engeli: Son durum ne?

BTK tarafından Instagram'a getirilen erişim engeli devam ediyor. Katalog suçlar nedeniyle mahkeme kararı olmadan sürebileceği belirtiliyor.

AMİDA HABER- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engeli hala devam ediyor. Katalog suçlar nedeniyle re'sen getirilen bu erişim engelinin mahkeme kararı olmaksızın sürdürülebileceği ifade ediliyor.

Erişim Engeli Detayları

2 Ağustos'ta BTK tarafından re'sen erişim engeli getirilen Instagram'a halen erişim sağlanamıyor. Sulh ceza hakimliğinden herhangi bir karar henüz çıkmadı, ancak Instagram'ın kapatılma nedeni katalog suçlar olarak açıklandığı için mahkeme kararı zorunluluğu ortadan kalkabilir. Katalog suçlar, çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi ciddi suçları içeriyor.

Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2 Ağustos'ta Instagram'a getirilen erişim engeliyle ilgili yaptığı açıklamada, kapatılma nedenini katalog suçlar olarak belirtti. Bakan Uraloğlu, "Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

META'nın Yanıtı Bekleniyor

BTK'nın erişim engelleme kararına ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın "META'yı uyardık, yanıt alamadık" açıklamalarına rağmen META cephesinden henüz bir açıklama gelmedi. CNBC-e kaynaklarına göre, kapatma gerekçesi katalog suçlar kapsamında olduğunda mahkeme kararı zorunluluğu ortadan kalkabiliyor ve bu yaptırımın kaldırılması META'nın tutumuna bağlı.

Kullanıcıların Alternatif Yöntemleri

Instagram uygulamasına erişmek isteyen kullanıcılar, farklı yöntemleri araştırıyor. En yaygın yöntemlerden biri VPN kullanımı. VPN uygulamaları ile kullanıcılar, cihazlarından Instagram'a erişim sağlayabiliyor.

Erişim engelinin ne zaman kalkacağı ise hala belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri