Kürtçe tabela hatalı yazılmıştı: Batman Belediyesi’nden açıklama geldi

Batman Belediyesi, şehrin girişine astığı Kürtçe tabeladaki hata sonrası açıklama yaparak vatandaşlardan özür diledi.

AMİDA HABER - Batman Belediyesi, şehrin girişine kayyım döneminde asılan tabelayı değiştirerek, yeni tabelada Kürtçeye de yer vermişti. Ancak Kürtçede “Hoş geldiniz” anlamına gelen “Hûn bi xêr hatin” ifadesi yerine “Bê xêr hatin” ifadesi yer aldı. “Bê xêr hatin” Kürtçede “hayırsız geldiniz/hoş gelmediniz” anlamına geldiği için, tabela sosyal medyada gündem olmuştu.

Yaşanan hatayla ilgili Belediye’den yapılan Kürtçe ve Türkçe açıklamada, işi alan reklam şirketinin kusurunun olduğu belirtilerek konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı paylaşıldı.

Belediye’den yapılan açıklamada, “Batman Belediyesi tarafından kentin girişine asılmak üzere "HÛN BI XÊR HATIN" ile "OXIR BE" yazıları işi bir reklam şirketine verilmiştir.

Teknik şartnamede doğru olarak verilen yazı örneği işi alan reklam şirketi tarafından “HÚN BỊ XÊR HATIN" yerine “HÛN BÊ XÊR HATIN" olarak yazıldığı tespit edilmiştir.

Duyarlı yurttaşların durumu fark edip Batman Belediyesi'ne bildirmeleri üzerine, olayda bir kasıt olup olmadığını araştırmak üzere tarafımızdan soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca hatalı yazı anında kaldırılmış, Etüd Proje Müdürlüğümüz doğru yazının yer aldığı tabelanın hazırlanması için çalışmalarına başlamıştır. Yaşananlardan dolayı kentimizi ziyaret eden tüm misafirlerimizden ve halkımızdan özür dileriz” denildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri