Milyonlarca kullanıcı soruyor! Türkiye’de İnstagram’a ne oldu?

Bugün sabahtan itibaren META bünyesindeki Instagram’a ulaşılamıyor. Türkiye’deki milyonlarca kullanıcı bunun nedenini öğrenmeye çalışırken gerçek ortaya çıktı. Neden Instagram’ın kullanılamadığı belli oldu.

AMİDA HABER – META’nın şirketinin bünyesindeki Facebook ve Wattsapp gibi sosyal medya platformlarının da bağlı olduğu Instagram’a bu sabahtan itibaren girilemiyor, paylaşıl yapılamıyor.

Kullanıcılar diğer sosyal medya platformlarından nedenini araştırırken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla Instagram'a erişimin durdurulduğu öğrenildi.

Yasağın tam olarak nedeni belirtilmezken, Instagram tüm Türkiye genelinde engellendi.

Hatta bazı kullanıcılar, erişim engelini "İletişim özgürlüğüne vurulan darbe” olarak tanımlayarak erişim engelinin kaldırılması için kampanya başlattı.

Engel neden getirildi

Türkiye’de bu sabah Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirildi. BTK erişim engelinin neden getirildiğine ve engelin ne kadar süreceğine ilişkin bir bilgilendirme yapmadı. BTK'dan yapılan ilk açıklamada yalnızca "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri