Narin Güran için TBMM’de komisyon kuruluyor

Meclis'te grubu bulunan partilerin soru önergeleri ve taleplerini değerlendiren TBMM başkanlığı, Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için komisyon kurulması kararı alındı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Tavşantepe Köyü’nde 8 yaşındaki Narin Güran’ın, öldürülmesi sonrasında TBMM, çocuk cinayetlerini ve istismarını gündemine almaya karar verdi.

Tüm cinayet ve istismarlar için komisyon

Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partiler çocuk cinayetleri ve çocuk istismarının önlenmesi ve araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti. Taleplerini önergelerle dile getiren siyasi partilere olumlu yanıt verildi. TBMM'de tüm önergeler birleştirilerek cinayetlerin ve istismarların araştırılması için komisyon kurulması kararı alındı.

Narin Güran komisyonu 3 ay çalışacak

Gerçekleştirilecek kapalı İsrail oturumunun ardından ‘Çocukların Her Türlü Şiddet, İhmal e İstismardan Korunarak Sağlıklı Gelişimlerini Destekleyici Tedbirlerin” belirlenmesi amacıyla verilen önergeler görüşülecek. Tüm gruplar adına konuşmalar yapılacak. Ardından komisyon kurulacak.

Narin Güran ile ilgili kurulacak komisyon 3 ay çalışacak. Siyasi partilerin talep etmesi durumunda bu süre bir ay daha uzatılabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri